Kotivinkin jouluherkut -lehdestä bongasin "Pikaisen piimälimpun" ohjeen. Pikainen kyllä sikäli,ettei tarvitse kohotella, mutta paistaminen kylläkin vie 1,5 h. Hyvä koostumus ja sopivan makea - sopii hyvin jonkin voimakkaan juuston alle.

2 limppua:

6 dl grahamjauhoja

2 dl vehnäjauhoja

2 dl ruisjauhoja

1 dl pellavansiemeniä

2 dl auringonkukansiemeniä

2 tl soodaa

2 tl suolaa

1 dl rusinoita (voi jättää poiskin)

1 l piimää

2 dl siirappia

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää piimä ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Voitele 2 pitkulaista leipävuokaa ja kaada taikina niihin. Paista 175 C uunin alatasolla 1,5 h. Leipä on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja sopii myös pakastettavaksi.