Kotivinkin jouluherkut -lehdestä bongasin "Pikaisen piimälimpun" ohjeen. Pikainen kyllä sikäli,ettei tarvitse kohotella, mutta paistaminen kylläkin vie 1,5 h. Hyvä koostumus ja sopivan makea - sopii hyvin jonkin voimakkaan juuston alle.
2 limppua:
6 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 dl pellavansiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
2 tl soodaa
2 tl suolaa
1 dl rusinoita (voi jättää poiskin)
1 l piimää
2 dl siirappia
Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää piimä ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Voitele 2 pitkulaista leipävuokaa ja kaada taikina niihin. Paista 175 C uunin alatasolla 1,5 h. Leipä on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja sopii myös pakastettavaksi.
Kommentit