Hamstrasimme mökiltä raparpereja ja leipomaanhan niistä oli heti jotain päästävä.
Resepti on sovellettu 2 reseptistä Hellapoliisin kirjasta (Marja-tuorejuustotorttu ja Raparperi-kookospiirakka).
Tuli tosi mehevä ja pehmeänmakuinen piiras!
Pohja:
150 g Oivariinia
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl leseitä
1,5 dl venhäjauhoja
0,5 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
***
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita.
Levitä voideltuun ja leseillä jauhottuun piirakkavuokaan.
Esipaista pohjaa alimmalla tasolla 200 C / 10 min.
Täyte:
n. 5 dl raparperipaloja
100 g vaniljatuorejuustoa
2 dl maitoa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
***
Ripottele raparperinpalat esipaistetun pohjan päälle.
Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada raparperien päälle.
Jatka kypsennystä 20 min.
Kommentit