Hamstrasimme mökiltä raparpereja ja leipomaanhan niistä oli heti jotain päästävä.

Resepti on sovellettu 2 reseptistä Hellapoliisin kirjasta (Marja-tuorejuustotorttu ja Raparperi-kookospiirakka).

Tuli tosi mehevä ja pehmeänmakuinen piiras!

Pohja:

150 g Oivariinia

1 dl ruokokidesokeria

1 muna

1,5 dl kaurahiutaleita

0,5 dl leseitä

1,5 dl venhäjauhoja

0,5 dl grahamjauhoja

2 tl leivinjauhetta

***

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita.

Levitä voideltuun ja leseillä jauhottuun piirakkavuokaan.

Esipaista pohjaa alimmalla tasolla 200 C / 10 min.

Täyte:

n. 5 dl raparperipaloja

100 g vaniljatuorejuustoa

2 dl maitoa

0,5 dl vaniljakreemijauhetta

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

***

Ripottele raparperinpalat esipaistetun pohjan päälle.

Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada raparperien päälle.

Jatka kypsennystä 20 min.