Pitkästä aikaa tein jokusen purkin sinappia joulun ruokalahjoiksi. Ajattelin kokeilla jotain vähän tujumpaa. Netistä löysin pari reseptiä (chilifoorumin resepti ja kotikokin resepti) ja näitten pohjalta sävelsin oman sekoituksen.

Aika hyvä tulisuus oli tässä versiossa - paljon ei tartte kalkkunasiivun päälle sipasta, kun jo maistuu kunnolla.

5 kananmunaa (...ehkä vähempikin riittäisi)
6 dl Coleman's sinappijauhetta (= 2 purkkia)
6 dl kuohukermaa
n. 4 dl sokeria
n. 5 tl voimakasta chilijauhetta
1-2 rkl etikkaa

Sekoita ainekset kattilassa. Kiehauta koko ajan sekoittaen - älä keitä!

(Muissa ohjeissa etikka lisättiin vasta kiehauttamisen jälkeen, mutten tullut lukeneeksi reseptejä ajoissa sinne asti. Hyvin toimi noinkin, että sekoitin kaikki ainekset heti aluksi keskenään.)

Tästä määrästä tuli 7 pikkupurkillista.

Muullakin kuin chilillä voi toki maustaa (konjakki, kahvi, viski...vähennä tällöin kerman määrää vastaavasti).