Nyt tuntuu et ois rauha laskeutunu vihdoin maan päälle ja leppoisa joulun odotus voi alkaa. Vietettin iltasella mukavat isän 6-kymppiset. Päädyin tekemään juhliin glögikakun, lime-valkosuklaa-juustokakun ja vadelma-kermatäytekakun (kuvia alempana). Menihän niitä vääntäessä parisen päivää ja varsinkin koristus tuotti päänvaivaa, mut onnistu ihan kohtuullisesti. Pojista juhlat oli ihanat ku oli muitaki muksuja, joitten kanssa riehua. Joulukuusesta olivat innoissaan; saa nähä mitä meiän omasta kuusesta on jälellä ja miten kauan kun tuodaan aattona sisälle ja koristellaan. Huomenna (eiku tänään, taidetaanki olla jo sunnuntain puolella) on ohjelmassa vaan loppujen lahjojen paketointia ja poikien kummeille ja lähisuvulle lahjojen ja kukkien kiikuttamista. Niin ja mennään E:n kummien luo laulamaan joululauluja. Pojat veti hienosti ukin juhlissa Paljon onnea vaan ja jo legendaarisen Tuiki, tuiki tähtösen. Kakku tais silti jäädä päällimmäisenä mieleen ku kotona vielä illalla virittelivät kahvia ja kakkua tarjolle pikkuastiastollaan ja sängyissään vielä muistelivat kakkua ja lauleskelivat. Höpöttelevät ja huutelevat joka ilta pitkät pätkät toisilleen meiän sängyn yli ennenku uni voittaa. 

 Ja sitten jouluaiheista kuvakavalkadia:  
  
    

    Piparikuusi ja taatelikakku.

Tässä enkeliväkerryksiä lasihelmistä (sisällä ohutta rautalankaa).
Näitä nypersin tarhantädeille joululahjoiksi.

     

Joulukorttien parhaimmistoa (+ poikien tarhassa huovuttamat kuusenpallot)
ja joulukimppu.
      

Ja sitten ne paljonpuhutut kakkuset: täytskäri, glögikakku (tein erilaisen pohjan tosin ku tuossa ohjeessa ja lisäsin hyytelöosaan rahkaa) ja lime-valkosuklaakakku.

   

Täytekakun pursotusten oli tarkotus olla joulunpunaset, niinku nuo marsipaanimarjatkin, mut ei ihan samoin värjäytyny kermavaahto ku marsipaani, joten possunpunaisella mentiin sitten (vai mikä kasaripinkki tuo nyt onkaan... hurja joka tapauksessa). Hyytelökakkujen suklaareunusten (tehty tummalla ja valkosuklaalla) teko-ohje löytyy Eben Mansikkamäki-blogista elikkäs täältä. Lime-valkosuklaa-juustokakun ohje on mukailtu kirjasta "Hienot juhlakakut". Voin kirjotella myöhemmin ohjetta siihenkin jos joku haluaa.

Makoisaa joulunaikaa kaikille!