Ihanaa, miten helppo ohje! Mutakakun resepti onkin alunperin ruotsalainen (kladdkaka), eikä mikään Ameriikan ihme. Ja nimenomaan tällaisena simppelinä versiona - ei suklaan sulatusta tms. Työkaverini teki tätä töihin ja heti samana iltana kokattiin poikien kanssa pellillinen tarhaan tarjottavaksi hyvän kesän toivotuksena. Kohotusainetta ei tule ollenkaan ja kakku jää tiiviiksi ja sisältä ihanan kosteaksi.

MUTAKAKKU (pellillinen)

200 g voita (sulatettuna)

4 munaa

5 dl sokeria

2 rkl vaniljasokeria

6 rkl tummaa kaakaojauhetta (Van Houten tms.)

4 dl vehnäjauhoja

Koristeet: minttusuklaata sulatettuna, marsipaanikukkia ja -lehtiä

Vaahdota sokeri ja munat kevyesti.

Lisää sulatettu, jäähdytetty voisula. Sekoita.

Lisää kuivat ainekset. Sekoita.

Levitä leivinpaperille uunipellille ja paista 175 C n. 15 min.

Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Voisi tehdä pellillä paistaessa ehkä vielä isommankin annoksen (6 munaa), niin tulisi paksumpia palasia.