Runebergin torttuihin löytyi netistä monia eri ohjeita.

Tämä on sovellettu Dansukkerin ohjeesta...ja hyviä tuli!

Pääsin testaamaan jalallisia muffinivuokiakin ekaa kertaa.

  

n. 18 kpl
 

Ainekset:

150 g voita

1/2 dl sokeria

1 dl tummaa (muscovado)sokeria

2 kananmunaa

50 g mantelirouhetta

3 dl jauhoja (laitoin vehnä-, graham- ja kaurajauhoja)

1 1/2 dl kaurakeksejä muskattuna

2 tl leivinjauhetta

1/2 dl tummaa siirappia

100 g omenasosetta

1 dl maitoa

n. 5-10  tippaa manteliaromia



Pinnalle:

vadelmamarmeladia

mansikanmakuista tomusokeria + tilkka vettä ja sitruunamehua

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä siirappi, omenasose ja maito. Mausta manteliaromilla ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Levitä nokare vadelmamarmeladia kunkin tortun pinnalle. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä/sitruunamehua tippa kerrallaan, kunnes seos on paksua. Pursota tomusokeriseosta hillon ympärille.