Tein ystäväperheen junafanille nimpparikakuksi Tuomaksen laktoosittomana.
Pohja: 5 munan sokerikakku
Täyte:
3 dl mustikoita
3 dl vadelmia
250 g laktoositonta rahkaa
2 dl laktoositonta vispikermaa
2 tl vaniljakreemijauhetta
200 g vaniljatuorejuustoa
4 rkl hyytelösokeri multia (vatkattuna kerman sekaan)
1 tl vaniljasokeria
Pursotukset laktoositonta vispikermaa (joka kellastui oltuaan jonkin aikaa kakun päällä) ja ripaus sinistä tomuväriä osaan kermavaahtoa. Pursotin ohuehkon nauhan sinistä kermavaahtoa pursotinpussin saumaan ja lisäsin varovasti valkoisen kermavaahdon pursottimeen. Vinkkiä katsoin Rouva Täytekakun blogista.
Kuva maalattu Rainbow dust -tomuväreillä valkoiselle marsipaanille (1/2 pötköä).
Ekan kerran kokeilin hyydyttää hyytelösokeri multilla kun toiveena oli ettei kakussa olisi liivatetta. Hyvin toimi!
Kommentit