Pääsin vihdoinkin kokeilemaan kauan suunnittelemaani salmiakkikakkua kun serkkuni halusi sellaisen yo-juhliinsa.
Googlettamalla en löytänyt ihan pelkän salmiakkikakun ohjetta, joten sovelsin aika paljon itse. Taikinaterapiaa-blogista katsoin vähän mallia. Pohjana on unelmatorttupohja.

Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 (1/2) levyä salmiakkisuklaata
n. 1 (1/2) dl
turkinpippurimurskaa

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vaniljakreemijauhetta + 3 dl vettä
2-3 dl kuohukermaa
2,5-3 tl liivatejauhetta
(1/2-1 dl
turkinpippurimurskaa)
(mustaa elintarvikeväriä)

Salmiakkikinuski eli päällys:
n. 200 g hopeatoffeita
2 dl kuohukermaa
n. 1/2 dl turkinpippurimurskaa

Kuumenna 1 dl kermaa kattilassa, lisää salmiakkisuklaa ja
turkinpippurimurska. Keittele hiljalleen sekoitellen kunnes suklaa ja turkinpippurimurskaa ovat sulaneet. Liuota liivatejauhe tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää kerma-salmiakkiseokseen hyvin sekoittaen. Anna jäähtyä jonkin aikaa. Sekoita keskenään tuorejuusto, vatkattu vaniljakreemi, salmiakkiseos ja lopuksi varovasti nostellen kermavaahto. Turkinpippuricrushia on kaupassa valmiina murskana, mutta murkasin itse lisäksi halpisversioita (Pirkan Tuliset pippurit tjsp). Hyvin sulavat kylläkin vaikka kokonaisina tuohon päällyskinuskiin, koska sitä pitää keitellä ainakin puolisen tuntia ennenkuin se on sopivaa koostumukseltaan kaadettavaksi kakun päälle. Täytteeseen murska on parempaa (halpispippurit parin minigrip- tms. pussin sisään ja vasara vaan heilumaan ellei halua ostaa kallista crushia valmiina; crushia ei muuten ole läheskään joka kaupassa), että sulaa nopsemmin. Kakun koeversioon lisäsin crushia vielä täytteeseen sellaisenaankin, sulattamatta, mutta varsinaiseen kakkuun lisäsin kaiken salmiakkiseokseen; siitä tuli makua ihan tarpeeksi. Täytteestä tuli näin tasainen väriltään. Täytteen väri ei oikein vastannut toiveitani, vaikka yritin lisätä jokusen tipan mustaa elintarvikeväriäkin. Ei tullut tarpeeksi harmaa. Mutta maku oli kyllä aikalailla kohdallaan!

                                      

Tämä määrä täytettä ja päällyskinuskia riittää aika isoon kakkuun (tämä n. 7 munan). Reunoilla on kermapursotukset ja koristekukat ovat marsipaania (+ hopeakuulia sulalla valkosuklaalla kiinnitettyinä kukkien keskelle).