Tippaleipiä tein ekan kerran elämässäni. Ekat tummui vähän liikaa ja näyttivät tosi epäilyttäviltä kikkaroilta, mutta kun vauhtiin pääsi, niin homma alkoi sujua.
Reseptin löysin Herkuttelijat.net:istä:
5 dl maitoa
20 g hiivaa
2 munaa
1 rkl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
1 litra rypsiöljyä
Pinnalle: Tomusokeria
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää munat ja taloussokeri, sekä vehnäjauhot. Anna kohota puolisen tuntia.
Pursota kuumaan öljyyn sikinsokin taikinanauhoja. (Itse käytin kestopursotinpussia ja Kaiserin 4 mm tyllaa.)
Käännä tippaleivät reikäkauhalla ja nosta valumaan talouspaperin päälle.
Siivilöi jäähtyneiden tippaleipien päälle tomusokeria.
Kommentit