Käytiin sunnuntaina kaupungilla joulunavauksessa säätä uhmaten. Oli muuten aika myräkkä! Pojatkin oppi monta uutta sanaa: pyry, tuisku... Missään muussa kielessä ei taida ollakaan niin montaa lumeen liittyvää sanaa ku suomessa! Jonkin aikaa värjöteltiin touttutansseja ja -lauluja kattelemassa ja kuuntelemassa mut välillä piti kipasta sisätiloihin. Joulupukkeja nähtiin kokonaista 3 eri versiota! Siinäpä selittelemistä: "Onpas se pukki nopea..." Mut sit ei enää mielikuvitus riittäny ku kysyivät tietty et miten niillä on parrat ihan eriväriset ja -pituset... Yhden pukin syliin kapusivat heti kuvattavaksi. Mie olin oottanu et pelkäisivät, koska varsinki A on aina lähes kammonnu kaikkia elukoiksi/pelleiksi tms. pukeutuneita ihmisiä, kasvomaalauksia ym. Taitaa mennä onneks itekseen ohi nuo pelot pikkuhiljaa. Paitsi et nyt ku ollaan kahestaan kotosalla (vesirokko alkaa kohta olla selätetty), ni A:n mielestä on varmaan niin oudon hiljasta välillä et säikähtelee jos naapurista kuuluu jotain töminää/kolinaa. Itekki vakuuttelee kyllä sit itelleen, et "ei ne meille pääse ku ei niillä oo avaimia ja meillä on ovet lukossa eivätkä haluukkaan meille tulla kun niillä on oma koti. Siellä naapurissa."

Ja sitten kuvakavalkaadia:
           

 Kauppahallista bongattu piparitalo. Kivat kattotiilet! On vielä arvonnan alla millasen tekis ite...en ainakaan muumitaloa haluu taas tehä. Pitää jatkaa googlettelua aiheesta.
              

 Tonttukynttilöitä, myöskin kauppahallissa.

    

 Tässä Kauppahallin pukki "sauvoineen". "Hei, pukilla on maila!", tunnisti ukot heti. Vieressä jääkarhu kättelemässä E:ä ja taustalla tonttukuoro.

            
 
 Tässä on keli niin sanotusti kohillaan. Mietin jo mitä mieltä kamera on säätilasta, mut eihän tuo säikähtäny. On sillä kyllä kuvailtu kylpylöissäkin, saunassa ym., joten ei taijja vähästä hätkähtää. Uusi Olympus tosin siinteleekin jo haaveissa...(sen kans vois sukeltaa kolmeen metriin ja vintata seinään :) Isäni, the cameraman, tosin ei oo samoilla linjoilla. Ihan lelu kuulemma tuommonen. Nii onki! Ja semmonen on saatava! :) Tuleepa tässä mieleeni meiän Etelä-Ranskan kihlajaisreissu vuosia sitten. Sillon miun kamera otti ja hajos jo Helsingissä menomatkalla, ni ostin sit puoli matkalaukullista kertiksiä ja yhen vedenkestävän sellasenki. Tosi hyviä kuvia tuli, vaikka odotukset ei ollu huimat. Oho, eksyin aiheesta. Takaisin tuuleen ja tuiskuun: