Sain tilauksen naapurin pojan 2-vuotiskakuksi. Muumeista tykkää kuulemma, niin eikun muumiperhettä vääntämään marsipaanista. Ensin mietin tekisinkö ihan 3-ulotteisia hahmoja, mut päädyin matalampaan versioon.

      

Pohja on 5 munan unelmatorttu irtopohjavuoassa paistettuna. Täyte on puolukkainen:

- n. 5dl puolukkasurvosta

- 2 dl vispikermaa vaahdotettuna

- 1 prk vaniljatuorejuustoa

- 1 prk maitorahkaa

- n. 5 tl liivatejauhetta sekoitettuna tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä

- kuva on maalattu marsipaanille, lehdet tehty muoteilla myöskin marsipaanista ja hahmot piirretty mallista hiukan mukaillen valkoiselle marsipaanille, leikattu irti ja maalattu -> kiinnitin marsipaanialustalle sipaisemalla vähän vettä kuvien taakse

- pursotukset (punaisella ja keltaisella nestemäisellä värillä) oranssiksi värjättyä sokerikreemiä (1/2 annosta  pursotuksiin, toinen puoli värjäämättömänä marsipaanikuvan alle)  ja vispikermaa+pari rkl vaniljakreemijauhetta

- kostutus mustikkavadelmamehujuomalla

Tässä vielä kuva pursotusvaiheesta. Tein ensin voikreemipursotukset koripunostyllalla ja sitten tähtityllalla väleihin ja päälle vispikermapursotukset. Tässä näkyy puolukkatäytekin. Värimaailma tuli kylläkin päälle ihan eri kuin sisuksiin, mutta haitanneeko tuo. :)

                            

Muutamaa pikkukauneusvirhettä (hiukan perverssinoloisen Muumipapan musta(!) häntä, muilla ei häntiä ollenkaan... ja Myyn kalpea naama) lukuunottamatta oon aika tyytyväinen. :)