Isänpäiväksi halusin vääntää kakun kotiinkin vaikka käytiinkin ulkona syömässä ja saatiin siellä jo kaffen kanssa karpalo-kinuskikakkua. Miun oli kyllä parempi! :))

             

Pohjana unelmatorttupohja. Testasin samalla uutta suorakaiteenmallista vuokaani. Just sopiva 4-5 munan kakulle. Täytteenä suklaamousse: vispikermaa, maustamatonta tuorejuustoa, sulatettua tummaa suklaata, rommiaromia, vaniljasokeria ja hedelmäsokeria + liivatetta. Päällyksenä kokeilin ekan kerran MMF:ää (=marshmallowfondant: vaahtokarkkeja sulatettuina ja tomusokeria + liraus vettä), johon hain vinkkiä Marielta täältä. Oli tosi nopee tehä tuo "taikina" ja yllättävän helppo sit kuitenki käsitellä valmistusvaiheessa. Ootin et ois koko keittiö tahmassa, mut ei onneks kun vaan tarpeeks heitti tomusokeria sekaan. Värjäsin mmf:n tummalla kaakaojauheella vasta koristelupäivänä (tein itse massan paria päivää ennen). Liljatkin on samaisesta massasta. On vaan aika sitkeetä muotoilla; sakset olikin oiva apu lehtiä tehdessä. Kakkua leikatessa piti turvautua kakkulapiota järeämpiin aseisiin alias leipäveitseen. Tuo massa kai jäi liian paksuksi (oli mörön hankala kaulita!) eikä pehmentyny jääkaapissa muutamassa tunnissa vaikka laitoin alle kermakerroksen. Pursotusten (=vispicremeä ja vähän rahkaa) päällä on suklaanmakuisia koristerakeita, joita sain SLY:ltäni.