Sacheria ei ole tullutkaan aikoihin tehtyä.

Piti ihan selata ja vertailla reseptejä netistä. Tämä löytyi Suomi24-keskusteluista - muuntelin reseptiä hiukkasen.

Tilauskakku on kyseessä pikkuherra Joonalle.

Toivottiin kosteaa, mehevää kakkua - toivottavasti kakku oli sellainen.

 



150 g voita
200 g tummaa suklaata
5 kananmunaa
2 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
  1-1,5 prk aprikoosimarmeladia

Kostutukseen:

omenamehua

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
  n. 40 g voisulaa

Kirjaimet sokerimassaa, nalle mantelimassaa

Sulata suklaa voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa muoviastiassa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi lopun tomusokerin kanssa. Sekoita keltuaisvaahtoon suklaaseos, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi valkuaisseos varoen taikinan joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina sekoittuu tasaisesti ja valkuaisvaahto pysyy kuohkeana. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 C n. 60 min. uunin alimmalla tasolla.

Halkaise jäähtynyt kakku ja kostuta omenamehulla (tai kahvilla). Sivele aprikoosimarmelaadia paksu kerros ensimmäisen pohjan päälle.

Sulata suklaa kuorrutusta varten ja lisää voi. Kaada lämpimänä kakun päälle ja siloittele lastalla reunoille.