Sain kunnian tehdä kakun oman kummityttömme ristiäisiin. Teemavärit olivat oranssi ja ruskea, joten niitä sitten ujutin kakkuunkin. Ekaa kertaa tein gluteenittoman kakun ja vähän jänskätti miten pohja käyttäytyy, mut hyvin meni.

Pohja:

- 5 munaa

- 1,5 dl sokeria

- 1,5 dl perunajauhoja

- 0,5 dl soijajauhoja

- 1 tl leivinjauhetta

- 1 tl vaniljasokeria

Munat ja sokeri vatkataan HYVIN eli tosi pysyväksi vaahdoksi. Jauhot ja muut kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sihdataan munasokerivaahtoon va-ro-vas-ti lastalla tms. nostellen ettei vaahto laskeudu. Soijajauhetta ajattelin laittaa perunajauhojen lisäksi ihan kokeilumielessä. Aika nihkeästi meni jauhot sihdin läpi (soijajauhon ansiosta); piti lusikalla tökkiä. Paistoin 3 erässä irtopohjavuoan pohjalla (pohjalle pingotettu leivinpaperi ja vuoka voideltuna reilusti juoksevalla margariinilla - ei juurikaan tarttunut pohjaan, reunoihin ei yhtään koska vetäytyi uunissa pienemmäksi kuin vuoka, jonka halk. on n. 26 cm). Jauhottanut en siis vuokaa ollenkaan kun en mitään gluteenitonta keksinyt.  200 astetta, n. 10 min. per pohja. Gluteenittomien kakkupohjien ohjeita kun kattelin netistä, huomasin suosituksen että kannattaa tehdä kääretorttuperiaatteella pohjat, koska kakku lässähtää muuten keskeltä ja on hankala leikata kerroksiksi, koska murenee. Gluteenittomilla jauhoilla varmaan onnistuisi paremmin.

Täyte:

- 1 prk vispikermaa

- 1 prk rahkaa

- 1 prk sitruunatuorejuustoa

- 1 limen mehu ja kuoriraaste

- 2 tlk mangoja sauvasekoittimalla muussattuina (ei sokeriliemiä, ne käytin kakun kostuttamiseen)

- 4 tl liivatejauhetta (liuotettuna kuumennettuun limemehuun)

- 2 rkl sokeria, 2 tl vaniljasokeria

- 1 rkl vaniljakreemijauhetta

- kostutus mangojen sokeriliemellä, johon sekoitin vähän limemehua pullosta (gluteenitonta pohjaa saa kostuttaa vähän reippaamalla kädellä kuin tavallista, koska on kuivempi)

 Kokosin kakun pienempään (halk. n. 24 cm), leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, johon pohjat olivat juuri sopivat.

Päällys ja pursotukset:

- 2 prk Flora Vispiä vaahdotettuna

- 1/2 prk hyla-maitorahkaa

- 2 rkl sokeria

- 4 rkl vaniljakreemijauhetta (vähempikin olisi riittänyt)

Koristeet:

- pupu (mallia katoin täältä) marsipaania, nenä Kick-lakutoffeeta ja silmät Sinihelmi-sokerirakeet

- ruusut ja minikukat marsipaania (minikukissa lisäksi sokerihelmiä kiinnitettyinä valkosuklaalla)

- lehdet tummaa suklaata

Tarkoituksena oli tehdä myös koristelaatta oranssista marsipaanista, johon olisi tullut tytön nimi, mutten osaa, onneton, käyttää uusia laattamuottejani! :(

Kakussa ei, muuten, maistunut mango juuri ollenkaan, vaan lime lähinnä. Oli ihan kivan raikas. Muuna tarjoiluna oli mm. mustikkakukkoa, niin päädyttiin ettei laiteta mitään marjaa täytteeseen.

Tässä vielä kakku puoliksi tuhottuna, pupu hikoilee... :)