Tein rokkiviikonlopuksi tällaisen kakun ekan salibandyjoukkueeni, Salikettujen, tyttöjoukkueen kokoontumisajoihin. Siitä ekasta ei tullut otettua kuvaa kun marsipaanikoristeet kerkesi vettyä tosi rumiksi kun pyöräilin helteisessä kesäillassa kakku paperikassissa keikkuen. Mutta hyvin meni kaupaksi, joten päätin tehdä vastaavan version kun on nyt niin reilusti pakkasessa mantsikkaa ja raparperia. Innostuttiin mansikoitten kanssa ja ostettiin 4 lootaa. Eilen kävin torilla mustikassa: 8€/kg, huh...yhteen kiloon vaan sijoitin. Lakkoja en raaskinu ostaa ku olisivat olleet 15€/kg. Vattuja löydettiin tänään pikkusankollinen ihan tuosta nurkan takaa. Pojatkin viihtyi hyvin vattupuskassa pikkumukeineen sen aikaa et saatiin enimmät kerättyä pois kuleksimasta. :) 

         

Ekassa kakussa oli muistaakseni rahkaa, kermavaahtoa, vaniljatuorejuustoa, raparpereja (vesitilkassa sokerin kanssa kiehautettuina), soseutettua mansikkaa ja liivatteella tietty kasaan koko hoito (+oisko ollu vaniljakreemiäkin). Tässä kakussa on maustamatonta ja marjajogurttia, vispikermaa, raparperia ja mansikkasosetta + liivatetta. Päällä on vispicremeä ja marsipaanikukkanen. Kakun reunoilla pilkottaa mansikanpuolikaat, jotka laitoin irtopohjavuoan reunoille (vuorattu ensin leivinpaperisuikaleilla). Tässä kylläkin on lössöjä pakastemansikoita; ekan kakun tuoreet oli tietty ihan eri maata. Tarkkoja määriä ainesosista en muista kun ihan hatusta vedin, niinku yleensäkin. :) Mut hyvä tuli; sopivan kirpsakkuuden tuo tuo raparberg. Olkoon tämä tällainen lomanlopettajaiskakkunen.