Uutta vuotta vastaanotettiin ystäväpariskunnan luona. Löysin ihanan täyteohjeen Kinuskikissalta, jota sovelsin vähän. Tosi hyvä yhdistelmä tuo makea kinuski ja kirpsakat puolukat.
Pohja: 4 munan sokerikakkupohja (2 osassa, ohuiksi lätkiksi irtopohjavuoassa paistettuna)
Täyte:
Kinuski: 1,5 dl kuohukermaa ja 1,5 dl fariinisokeria
Kuumenna kattilassa sekoitellen ja keitä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi (Itse vein kulhon ulos hankeen reippaaseen pakkaseen joksikin aikaa.) Vaahdota.
Kerma-tuorejuustovaahto:
1 ½ dl kuohukermaa (vaahdotettuna)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl liivatejauhetta + tilkkka kiehuvaa vettä
n. 100g jäisiä puolukoita
Sekoita kinuskivaahto ja kerma.tuorejuustovaahto. Lisää liivateneste ohuena nauhana samalla vatkaten sähkövatkaimella. Lisää lopuksi jäiset puolukat.
Kostutus: maitoa ja vaniljasokeria
Koristelu:
pursotukset FloraVispiä ja kuohukermaa (+ vaniljakreemijauhetta)
1/2 pkt sinistä Regal Ice-sokerimassaa kaulittuna (alla ohut kerros kuohukermaa vaahdotettuna)
lumihiutaleet marsipaania
sokerihelmiä
Kommentit