Tein tilauksesta ekan valokuvakakkuni ikinä. Onneks onnistu, huh! :)

 

Kyseessä oli 2 parin yhteinen 40-vuotishääpäivä ja kakun tilaaja oli itse muokannut hääkuvat ja tilannut kakkukuvan UllanUnelmista. Pohjana on 5 munan sokerikakku. Täytteeksi toivottiin jotain ei-ihan-perinteistä-marjajuttua, koska hääpäivän viettäjät ovat itse kovia marjastajia ja tilaaja halusi kakkuun jotain vähän eri makua. Päädyttiin lime-valkosuklaamousseen:

2 dl vispikermaa (hyla) vaahdotettuna

1 prk vaniljatuorejuustoa

1 tlk valmista vaniljakastiketta vaahdotettuna

1 prk hylamaitorahkaa

2 limen mehu ja kuoriraaste

liivatejauhetta n. 4-5 tl (kuumensin limemehun ja sekoitin siihen)

sokeria ja vaniljasokeria

ruusut ja lehdet marsipaanista (laitoin mukaan rasiassa, tulivat kakun 2 vastakkaiseen nurkkaan)

pursotukset vispikermaa ja rahkaa + sokeria vähän (testasin uutta koripunostyllaa)

Pohjan paistoin suorakaiteen muotoisessa vuoassa ja halkaisin vain 2 osaan (ei oo miun vahva laji tuo kakkujen leikkaaminen kerroksiin...), täyte väliin ja yöksi hyytymään jääkaappiin. Pohjan paistoin itseasiassa jo edellisenä päivänä, koska ei muuten leikkautuisi senkään vertaa jos heti tuoreeltaan yrittäisi leikata. Kostutin pohja- ja "kansi"palat vesi-limemehu-vaniljasokeri-liemellä. Kuvan alle sivelin tooosi ohuelti tomusokeri-voicremeä. Tuo valokuva oli tosi ohut ja jänskäsin miten sen kans käy, mut se olikin tosi helppo laittaa ja asettu paljon paremmin ku tavalliset kakkukuvat. Ja oli pitäny muotonsa, värinsä ym. tosi hyvin seuraavaan päiväänkin asti.

Juhlakalut oli olleet tosi ilahtuneita kakusta ja lapsenlapset oli alkanu kisaamaan kuka saa syödä mummon ja kuka ukin... Onhan tuossa kyllä sekin puoli kieltämättä, et onko kiva leikata kaulaa poikki joltakulta (leffassa Mies ja alaston ase leikattiin just jostain Queen Elisabeth-kakusta kurkkua poikki...).

Tässä linkki keskusteluun aiheesta "Hääparin kuva hääkakkuun?" Hmm, mielenkiintoista...