Pojilla alkoi jo kesäloma ja vietiin tarhaan kevään vikana päivänä tällainen kakku. Vihdoin sain aikaiseksi kokeilla talvilomalla hankkimiani kirjainmuotteja.

 

Ostin ensimmäistä kertaa ihan oikeita passionhedelmiä. Kaupassa niitä pyörittelin - ja onneksi muistin, että ryppyisiä kannattaa ostaa. Tosin kypsyisivät viikossa huoneenlämmössäkin kuulemma. Siemenetkin on syötäviä, mutta tuntuivat ihan vesimelonin siemeniltä, joten siivilöin hedelmälihan sekä mangosta (jonka ensin soseutin sauvasekoittimella) että passioneista.

Pohja:

1 pötkö tummia täytekeksejä (Domino, Daniela tms.)

n. 50 g Oivariinia sulatettuna

Mousse:

1 tuore mango (n.400 g)

4 passionhedelmää

2 dl vispikermaa (vaahdotettuna)

2 dl vaniljakastiketta (vaahdotettuna)

1/2 prk vaniljatuorejuustoa

1 prk ranskankermaa

2 dl Ingmanin Ihana mango-passionjogurttia

4 rkl vaniljakreemijauhetta

6 tl liivatejauhetta (liotettuna toilkkaan kiehuvan kuumaa vettä)

Koristeet: sokerimassaa (leppis lehdellä valmis koriste)