Kaavailin jo ilmapallokakkua, mutta sitten innostuin väkertämään serpentiinejä sokerimassasta. Tässä tulos:

 

kokeilin ekaa kertaa sienikakkupohjaa, joka on kuin sokerikakkupohja, mutta taikinaan lisätään kiehuvaa vettä. Pohjan ohje on Kinuskikissalta.

 

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja (korvasin vajaan puolet perunajauhoilla)

0,5 dl tummaa kaakaojauhetta

1-2 tl leivinjauhetta

4 munaa

2 dl sokeria

1 dl kiehuvaa vettä

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kiehuvan kuuma vesi pikkuisen kerrallaan voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Lisää jauhot varovasti kaapimella sekoittaen. (Tässä kokeilin sekoittaa sähkövatkaimen pienimmällä teholla - vaahto laski kyllä enenmmän kuin kaapimella...) Paista 200 C / 30 min. Laita päälle loppuvaiheessa alumiinifolio, ettei pinta tummu liikaa.

Täyte:

2 dl hyla-kuohukermaa vaahdotettuna

150 g ranskankermaa

1/2 prk vaniljatuorejuustoa

1/2 (pientä) prk rahkaa

1/2 tlk valmista vaniljakastiketta vaahdotettuna

n. 100 g Brunbergin laktoositonta, tummaa suklaata sulatettuna

5 tl liivatejauhetta (liotettuna tilkkaan kuumaa vettä)

Sekoita kaikki täytteen ainekset (paitsi liivateseos)  vatkaten. Lisää viimeisenä pikkuhiljaa liivateseos voimakkaasti vatkaten.

 

Päällys ja koristelu:

Suklaakuorrute (ohje tähänkin Kinuskikissalta):

100 g tummaa suklaata

3/4 dl vispikermaa

Sulata suklaa mikrossa. Lämmitä kerma kattilassa kädenlämpöä lämpimämmäksi, muttei kiehuvaksi. Lisää sula suklaa kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Reunoilla Caprice vaniljakierrevohveleita (laivalta ostettuja) ja päällä serpentiinit sokerimassaa.

Tässä vielä kuvaa sisuksista:

 

MAKOISAA VAPPUA!!!