Näitä piti tehdä jo ystävänpäiväksi, mutta vasta nyt talvilomalla ehdin taas leivontapuuhiin. Ohje on Perhe-lehden kalenterista.

Nämä on tosi murenevaisia! Hankala oli nostaa toinen levy ekan (+hillon) päälle - vähän jo halkeilikin, mut kesti sitten kasassa loppujen lopuksi. Samoin haastavaa oli arvioida, milloin kuorrute on sopivaa koostumukseltaan. Levittäminen oli aika nihkeää, mutta leikkautui sitten ihan hyvin.

Makeita ovat kuin mitkä, joten pieni palanen riittää!

500 g voita/margariinia (itse laitoin Oivariinia)

3 dl sokeria (itse laitoin 2 dl tummaa ja 1 dl tavallista sokrua)

2 munaa

2 tl vaniljasokeria

10 dl vehnäjauhoja (laitoin tästä n.3 dl grahamjauhoja)

2 tl leivinjauhetta (ohjeen mukaan ei olisi tullut ollenkaan)

Täyte: 3 dl omena- ja aprikoosimarmeladia ("oikeasti" tulisi vadelmahilloa)

Kuorrutus:

3 rkl sitruunamehua tai vettä

n.250 g tomusokeria (laitoin itse mansikanmakuista)

Koristelu: tumma- ja valkosuklaata

 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat ja jauhot. Sekoita. Levitä kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele haarukalla. Paista 200 C / n.15 min. Anna levyjen jäähtyä hyvin. Levitä toiselle puolikkaalle hilloa/marmeladia ja nosta varovasti toinen päälle. Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä tasaisesti levylle. Pursota sulatettua suklaata nauhoina päälle. Anna kuorrutuksen kovettua ennen leivoksiksi leikkaamista. 

Tässä vielä kuva kokonaisesta levystä: